Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Venice baby !


Βενετία!
Όποιος δεν έχει πάει πρέπει να πάει ,χωρίς καμιά υπερβολή εκεί θα ερωτευτείς την ζωή ξανά ή αν είσαι ήδη ερωτευμένη τότε θα δεις πως δεν πειράζει που είσαι τόσο ρομαντική!
Η πλατεία του Αγ. Μάρκου που σίγουρα θα την βρεις με νερό και χωρίς(κάθε 6 ώρες αλλάζουν τα νερά από άμπωτη σε παλίρροια όπως και στην Χαλκίδα) θα σε μαγέψει τόσο με την αρχιτεκτονική της όσο και με το πλήθος των καταστημάτων ,μην παραλείψεις να πιεις καφέ ή κρασί στο cafe Florian  όπου σε μια εξέδρα μέρα και νύχτα μια ορχήστρα παίζει μελωδίες για να σε ξεκουράσει !
Μπες στον ναό του Αγ. Μάρκου αλλά πριν σήκωσε το βλέμμα στο παλιό ρολόι που είναι κι ή είσοδος στην πλατεία καθώς έρχεσαι από το Ριάλτο κι εκεί θα δεις πως κάποτε πίστευαν ότι η γη ήταν το κέντρο του συστήματός μας και φυσικά τα λιοντάρια που όταν εμείς πήγαμε ήταν για συντήρηση,μην παραλείψεις το καμπαναριό όπου στην βάση του απεικονίζονται ο Δίας κι η Αφροδίτη να παριστάνουν την Κρήτη και την Κύπρο αποικίες των Ενετών,να μπεις στο παλάτι των δόγηδων με την αίθουσα που φιλοξενούσε πάνω από 2000 ευγενείς κάθε φορά που συγκαλούνταν το συμβούλιο!
Θα βγεις βέβαια φωτογραφία στην γέφυρα των στεναγμών των τότε φυλακισμένων όπου περούσαν από τις φυλακές του παλατιού στο κτίριο της εκτέλεσής τους κι αφού έβλεπαν για τελευταία φορά τον ήλιο από τα παράθυρα της μικρής αυτής γέφυρας αναστέναζαν...ή τουλάχιστον αυτό λέει ο μύθος.
η

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© 2011 Jolly'stories, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena

adding pinterest script Pin on Pinterest 3. Changing the Position of the Pin it! button The cool thing about this code is that you have some freedom over where the Pinterest button for Blogger will go over the image. Take a look at the code that you just copied and pasted into the HTML for the word 'center'.